nov. 212019
 

Pentru o perioadă de aproximativ 3 luni, la Şcoala de Aplicaţie pentru Ofiţeri „Mihai Viteazul” a Jandarmeriei Române, s-a desfășurat cel de al 17-lea Curs Superior Internațional de pregătire a militarilor români și străini.

Anul acesta, timp de 3 luni, 12 ofițeri, reprezentând state de pe 4 continente, au fost pregătiți, în cadrul Cursului Superior Internațional, în vederea participării la misiuni de menținere a păcii sub egida ONU.

Importanța și recunoașterea internațională a eficienței acestui curs superior au fost subliniate și de inspectorul general al Jandarmeriei Române, general de brigadă dr. Constantin FLOREA, care, la finalul stagiului de pregătire, a declarat că organizarea Cursului Superior Internațional de către Jandarmeria Română ”reprezintă un element esenţial al contribuţiei autorităţilor române la eforturile ONU în domeniul operaţiunilor de menţinere a păcii. Organizaţia Naţiunilor Unite nu este singura organizaţie internaţională care a sprijinit demersurile Jandarmeriei Române… aş dori să adresez mulţumirile mele sincere partenerilor noştri francezi, atât Ambasadei Republicii Franceze la Bucureşti, cât și Jandarmeriei Naţionale Franceze, care au continuat să sprijine necontenit Cursul Superior Internaţional… Cooperarea cu Jandarmeria Națională Franceză este exemplară, intensă și diversificată și ne dorim să continue în acest trend ascendent.”

Până în prezent, la Cursul Superior Internaţional au participat 44 de lectori străini şi au fost pregătiţi 255 de stagiari, din 28 de ţări de pe 4 continente, Şcoala de Aplicaţie pentru Ofiţeri „Mihai Viteazul” a Jandarmeriei Române fiind singura instituţie de învăţământ din Europa Centrală şi de Est care organizează cursuri de pregătire în limba franceză pentru personalul propriu şi străin care urmează să participe în cadrul misiunilor de menţinere a păcii sub egida O.N.U

Informații suplimentare

Din anul 2014, Şcoala de Aplicaţie pentru Ofiţeri „Mihai Viteazul” a Jandarmeriei Române este membră a Reţelei Francofone de Expertiză şi Pregătire pentru Operaţiuni de Pace. Şcoala de Aplicaţie pentru Ofiţeri a Jandarmeriei Române „Mihai Viteazul” a fost inaugurată în noiembrie 2002 şi reprezintă rodul unei cooperări româno-franceze, începute încă din 1999.

În anul 2014 au fost inițiate procedurile de recunoaștere oficială de către ONU a Cursului Superior Internaţional. În urma procesului de evaluare efectuată de către un reprezentant al Serviciului de Pregătire Integrat din cadrul Departamentului Operaţiunilor de Menţinere a Păcii al ONU, la data de 1 aprilie 2015, Şcoala de Aplicaţie a primit din partea Organizaţiei Naţiunilor Unite certificatul de recunoaştere a pregătirii desfăşurate la Cursul Superior Internaţional.

SERVICIUL COMUNICARE PUBLICĂ