nov. 142016
 

În cadrul unor ceremonii militare, cei 350 de elevi jandarmi din cadrul promoției 2016-2018 a Școlilor Militare de Subofițeri de la Drăgășani și Fălticeni au depus jurământul de credință față de Patrie.

La ceremonia desfășurată la sediul Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi “Grigore Alexandru Ghica” de la Drăgășani (jud. Vâlcea) a luat parte și inspectorul general al Jandarmeriei Române, domnul general de brigadă Marin Andreiana, de altfel fost comandant al școlii, care le-a transmis tinerilor mult succes și determinare pentru a absolvi cu brio toate cursurile și etapele de pregătire.

Așteptăm de la voi să fiți competitivi, dar să știți valoarea muncii în echipă, iar la finalul anilor de studiu să aduceți un plus de valoare Jandarmeriei. Vă doresc mult succes, să parcurgeți cu bine cursurile și să depășiți toate provocările!”, a afirmat inspectorul general al Jandarmeriei Române.

Între cei 350 de elevi se află și 47 de tinere, interesul acestora față de o carieră militară fiind mai crescut de la an la an.

De asemenea, la ceremoniile desfășurate la cele două școli militare ale Jandarmeriei au luat parte și reprezentanți din cadrul  Ministerului Afacerilor Interne, structurilor din sistemul Național de Apărare, precum și reprezentanți ai autorităților locale.

Informații suplimentare:

Un stagiu complet de studiu durează doi ani, perioadă în care elevii beneficiază de cazare și masă în cadrul instituțiilor de învățământ postliceale ale Jandarmeriei Române, precum și de celelalte facilități ale acestora (baze sportive, săli internet etc.).

La finalul perioadei de studiu, în urma promovării examenelor de absolvire, viitorii subofițeri vor fi repartizați să își desfășoare activitatea în unitățile Jandarmeriei.

Pentru informații suplimentare, tinerii interesați să urmeze o carieră în Jandarmerie se pot adresa celei mai apropiate unități de jandarmi sau pot accesa pagina oficială a instituției: www.jandarmeriaromana.ro, precum și site-urile celor două școli de subofițeri: www.scoaladragasani.ro și www.jandarmeriafalticeni.ro.

Le dorim mult succes elevilor jandarmi!