mart. 222019
 

Vineri, 22 martie a.c., la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, a avut loc o vizită de documentare a cursanților din cadrul Colegiului Național de Afaceri Interne.

Activitatea s-a desfășurat la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române și a fost deschisă de inspectorul general, colonel Ionuț-Cătălin Sindile, care a vorbit despre necesitatea unei instituții de învățământ precum Colegiului Național de Afaceri Interne, dar și a abordării în context european a temelor ce privesc securitatea națională.

Pe parcursul a cinci luni, participanții cursului postuniversitar ”Management strategic al Afacerilor Interne”, printre care se numără și 5 ofițeri din cadrul Jandarmeriei Române, își vor perfecționa cunoștințele profesionale în domeniul afacerilor interne și al securității naționale.  

Cursul, structurat pe mai multe module, cuprinde activități interactive pe baza unor teme propuse, cât și activități itinerante și de documentare la instituțiile partenere cu atribuții în domeniul afacerilor interne.

***

Colegiul Național de Afaceri Interne din cadrul Academiei de Poliție ”Al.I.Cuza” și-a început activitatea în anul 2008 și a apărut ca o necesitate a regândirii procesului de formare continuă în domeniul afacerilor interne, în contextul integrării României în Uniunea Europeană.

Rolul Colegiului Național de Afaceri Interne este acela de a asigura cadrul instituțional de nivel național și strategic pentru studierea integrată a domeniului afacerilor interne, precum și pentru formarea și dezvoltarea profesională a personalului Ministerului Afacerilor Interne.

Cursanții se bucură de un act educațional oferit de specialiști din domeniul afacerilor interne, ordine și siguranță publică, politici economice și sociale, comunicare, specialiști din cadrul Academiei Române, ai sistemului universitar, din domeniul financiar – bancar și fiscal, precum și a unor experți în politica externă și internă.

                                                                   SERVICIUL COMUNICARE PUBLICĂ