oct. 112016
 

Zilnic, 600 de jandarmi vor acţiona pentru desfășurarea în condiții de siguranță publică a pelerinajului credincioșilor ortodocși la Moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, una dintre cele mai ample manifestări religioase ortodoxe din țara noastră.

Conform organizatorilor, anual, sute de mii de credincioși participă la manifestările religioase prilejuite de sărbătorirea Sfintei Cuvioase Parascheva.

Anul acesta, misiunea jandarmilor pentru asigurarea măsurilor de ordine publică se va  desfășura începând de luni, 10 octombrie a.c., la Catedrala Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, din municipiul Iași.

Jandarmii vor acționa alături de polițiști și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Iași, având ca principale misiuni menținerea unui climat de siguranță pentru pelerini, prevenirea aglomerărilor sau a oricăror incidente ce pot perturba buna desfășurare a pelerinajului, acordarea de sprijin persoanelor care vor avea nevoie de asistență medicală, precum și deplasarea în condiții de siguranță a tuturor participanților, fără a se bloca căile de comunicații.

Pentru a evita aglomerarea de persoane sau producerea de busculade, au fost luate o serie de măsuri proactive, printre care menționăm realizarea unui culoar unic de acces destinat exclusiv pelerinilor, delimitat în mai multe tronsoane, pe traseul: Curtea Mitropoliei – curtea Institutului de Teologie – str. Cloşca – str. Petru Movilă – str. Uzinei – str. Morilor – str. Ipsilanti – str. Sf. Andrei – str. Iancu Bacalu – Splai Bahlui.