dec. 032019
 

Vineri, 29 noiembrie, au avut loc ceremoniile de absolvire a promoției 2019, la Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi ,,Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani şi la Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi ,,Petru Rareş” Fălticeni.

Cu prilejul festivităților, celor 694 de absolvenţi ai celor două şcoli militare de subofiţeri le-a fost acordat gradul de sergent major, aceștia fiind repartizaţi în structurile Jandarmeriei Române, în ordinea descrescătoare a mediilor de absolvire şi în funcție de opţiunile acestora.

Anul acesta, șef de promoție la Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi ,,Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani este sergent major Vlădescu Maria Narcisa, care a obținut media generală 9.73, iar la Școala de Subofițeri de Jandarmi ,,Petru Rareş” Fălticeni, meritoria distincție i-a fost acordată sergentului major Țabrean Rareș Petru, cu media generală 9.58.

În cadrul ceremoniei, reprezentanții Jandarmeriei Române au transmis tinerilor militari mesajul ministrului afacerilor interne, Ion Marcel Vela: “Meseria  pe care tinerii absolvenți de astăzi au ales-o se face din pasiune și cu pasiune. Este o meserie plină de satisfacții și le doresc să încerce cât mai des sentimentul datoriei împlinite sau bucuria că un om trăiește datorită lor. Așteptările față de absolvenții de azi sunt mari. Pentru a reuși în carieră, tinerii nu trebuie să uite niciun moment că uniforma pe care o îmbracă îi obligă să fie exemple pentru comunitatea în care urmează să își desfășoare activitatea atât în timpul orelor de lucru, cât și în timpul liber.”

De asemenea, la evenimente au participat oficialităţi locale, reprezentanţi ai societăţii civile, precum şi familiile tinerilor militari.

Le urăm ,,Bun venit!” noilor colegi și le dorim o carieră cu multe satisfacţii profesionale.