mai 192016
 

 În perioada 23-27 mai 2016, Patriarhia Română în parteneriat cu Jandarmeria Română și cu sprijinul Institutului Naţional de Transfuzie SanguinăCentrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti organizează un amplu program național de donare de sânge. Această acţiune face parte din campania naţională Donează sânge! Salvează o viaţă!, iniţiată de Patriarhia Română în anul 2013 şi ajunsă acum la a XI-a ediție.

afis donare sangeTimp de o săptămână, reprezentanții Jandarmeriei Române vor dona sânge pe bază de voluntariat în București și în toate Centrele de Transfuzie Sanguină din ţară.

Campania naţională Donează sânge! Salvează o viaţă! a Patriarhiei Române are ca scop informarea și conștientizarea cu privire la nevoia reală de sânge pentru transfuzii din spitalele româneşti, creşterea numărului donatorilor de sânge din România și  îmbunătățirea stocurilor sanguine naţionale. Până în prezent, această acțiune umanitară s-a concretizat în recoltarea a peste 8 mii de litri de sânge.

Prima acţiune de donare de sânge din cadrul celei de a XI-a ediţii a campaniei, la care vor participa jandarmi voluntari din unităţile aflate în Bucureşti, va avea loc la sediul Jandarmeriei Capitalei, luni 23 mai 2016, începând cu ora 09.30.(Șoseaua Alexandriei nr.158-160).