aug. 182017
 

Miercuri, 16 august a.c., în prezenţa Subsecretarului de Stat în M.A.I., comisar-şef de poliţie Mihai Valeriu, la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române a avut loc ceremonia de predare-primire a comenzii Jandarmeriei Române.

Astfel, începând cu 15 august, domnul colonel Sebastian Gheorghe CUCOŞ, până la această dată, director general al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, a fost împuternicit prin Ordin al ministrului Afacerilor Interne, pentru o perioadă de șase luni, să îndeplinească atribuțiile funcţiei de inspector general al Jandarmeriei Române, după pensionarea generalului de brigadă Marin ANDREIANA, care a deţinut prima funcţie din Jandarmerie în perioada 08.02.2016 – 15.08.2017.

Cu patru misiuni internaţionale la activ, colonelul Sebastian Cucoş, a participat de-a lungul timpului la mai multe cursuri internaţionale de specializare în domeniu, în Statele Unite ale Americii, Franţa, Turcia, Italia şi Spania.

Absolvent al Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, promoţia 2000, colonelul Sebastian Cucoş este căsătorit şi are un copil. În vârstă de 43 de ani, ofiţerul are o experienţă de peste 16 ani în cadrul Jandarmeriei Române, iar de-a lungul timpului a ocupat mai multe funcţii de conducere, atât în cadrul instituţiei, cât şi în teatrele de operaţii din Kosovo, între anii 2007 – 2008, în calitate de comandant de unitate şi, în perioada aprilie-noiembrie 2011, în calitate de comandant al Contingentului Naţional Român de Jandarmi din Afganistan.

Personalul Jandarmeriei Române mulţumeşte domnului general de brigadă Marin ANDREIANA pentru modul în care a gestionat activitatea complexă specifică acestei instituţii şi îi urează succes în noua funcţie domnului colonel Sebastian CUCOŞ.