sept. 032013
 

MINISTERUL AFACERILOR INTERNE

J A N D A R M E R I A R O M Â N Ă

Inspectoratul General al Jandarmeriei

Serviciul Informare şi Relaţii Publice

Str. Jandarmeriei nr. 9-11, Sector 1, Bucureşti, tel/fax. 319.80.52

e-mail: presa_jr@mai.gov.ro

Nr. 55

Bucureşti, 02.09.2013

Comunicat de presă.

Duminică, 01 septembrie a.c., Jandarmeria Capitalei a asigurat condiţiile de exercitare a dreptului la liberă exprimare şi a siguranţei participanţilor pe timpul unei manifestări publice organizată de un grup de iniţiativă privind nelegiferarea proiectului de lege cu referire la Roşia Montană, care s-a desfăşurat în zona Pieţelor Universităţii şi Victoriei, din Bucureşti.

Pe durata manifestaţiei publice, Jandarmeria Capitalei şi Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, prin structurile de ordine publică şi Brigada Rutieră, au asigurat,

în conformitate cu prevederile legale, condiţiile de exercitare a dreptului la liberă exprimare şi siguranţa participanţilor, precum şi fluenţa traficului rutier în zona pentru care exista autorizaţie. De asemenea, urmare a modificării modului de manifestare, pe traseul de deplasare al manifestanţilor, au fost luate măsuri de restricţionare şi deviere a traficului rutier, pentru a veni în sprijinul celorlalţi participanţi la trafic.

Jandarmeria şi Poliţia Capitalei garantează exercitarea dreptului la liberă exprimare.

Aceste acţiuni trebuie să implice însă, o responsabilitate personală atât din partea celor care organizează, cât şi din partea celor care participă la astfel de adunări publice, pentru exercitarea în deplină siguranţă a dreptului la liberă exprimare.

Reamintim participanţilor că trebuie să respecte locul şi intervalul orar pentru desfăşurarea adunărilor publice. De asemenea, blocarea cu intenţie a drumul public, punându-se în pericol siguranţa circulaţiei şi aducerea atingerii dreptului la liberă circulaţie a celorlalţi participanţi la trafic, constituie încălcări ale legii şi se sancţioneză în consecinţă.

Jandarmeria Română garantează dreptul la liberă exprimare a cetăţenilor, dar totodată, face apel la respectarea legii pe timpul adunărilor publice, precum şi la exprimarea convingerilor în spaţiul public într-un mod paşnic, civilizat şi legal.

SERVICIUL INFORMARE SI RELATII PUBLICE