feb. 012019
 

În data de 31 ianuarie a.c., Jandarmeria Română a primit vizita Secretarului General Adjunct al Naţiunilor Unite pentru operaţiuni de menţinere a păcii, Jean-Pierre LACROIX, aflat la Bucureşti pentru reuniunea informală a miniştrilor apărării din statele membre U.E., care şi-a manifestat dorinţa de a vizita Şcoala de Aplicaţie pentru Ofiţeri „Mihai Viteazul” a Jandarmeriei Române.  

În cadrul vizitei, Jean-Pierre LACROIX a ţinut să recunoască contribuţia Jandarmeriei Române la eforturile O.N.U. în domeniul operaţiunilor de menţinere a păcii şi a mulţumit instituţiei şi, în special, Şcolii de Aplicaţie pentru Ofiţeri „Mihai Viteazul” a Jandarmeriei Române pentru efortul depus în pregătirea personalului propriu şi străin pentru participarea la misiuni sub egida O.N.U.

Vizita demnitarului O.N.U. vine şi în contextul semnării de către acesta, în data de 10 ianuarie a.c., a Certificatului de reînnoire a Recunoaşterii oficiale a Cursului Superior Internaţional (CSI) desfăşurat în cadrul Şcolii de Aplicaţie pentru Ofiţeri „Mihai Viteazul” a Jandarmeriei Române.

În cadrul celor 16 promoţii ale cursului, au participat 45 de lectori străini şi au fost pregătiţi 240 de stagiari din 28 de ţări de pe 3 continente, Şcoala de Aplicaţie pentru Ofiţeri „Mihai Viteazul” a Jandarmeriei Române fiind singura instituţie de învăţământ din Europa Centrală şi de Est care organizează cursuri de pregătire în limba franceză pentru personalul propriu şi străin care urmează să participe în cadrul misiunilor de menţinere a păcii sub egida O.N.U.

Din anul 2014, Şcoala de Aplicaţie pentru Ofiţeri „Mihai Viteazul” a Jandarmeriei Române este membră a Reţelei Francofone de Expertiză şi Pregătire pentru Operaţiuni de Pace.