iun. 282016
 

exercitiu CraiovaAntrenamentul de astăzi s-a desfăşurat la Sala Polivalentă,din Craiova, iar în cadrul scenariului a fost simulată intervenția forţelor de ordine pentru neutralizarea unor posibile amenințări cu bombă, după identificarea unui pachet suspect şi a unei maşini capcană.

„PELENDAVA 16” are drept scop dezvoltarea capacităţii de interoperabilitate în sistem integrat, analizarea viabilității procedurilor de acțiune, precum şi pentru verificarea capacităţii de reacţie şi intervenţie a forţelor de ordine, în diferite situaţii de risc.

Exercițiul este planificat şi organizat de Jandarmeria Română şi reuneşte participarea structurilor componente ale Sistemului Naţional de Prevenire şi Combatere a Terorismului.

Informații suplimentare:

În cadrul acestui exercițiu de antrenament, o parte din activităţile cuprinse în scenariu se vor desfăşura în spaţiul public, fără a afecta buna desfăşurare activităţilor instituţionale sau cetăţeneşti şi fără a impune restricţii majore de circulaţie.

În cazul în care vă aflați în zona desfășurării unui exerciţiu, vă adresăm rugămintea de a vă păstra calmul şi de a respecta indicaţiile forţelor de ordine.
Exercițiul “PELENDAVA 16” reuneşte participarea reprezentanţilor din cadrul Jandarmeriei şi Poliţiei Române, al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Direcţiei Generale Management Operaţional a M.A.I., Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă, Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, precum şi din cadrul Serviciului Român de Informații.