ian. 112017
 

Peste  250 de jandarmi acționează astăzi în judeţele afectate de ninsoare: Constanța, Brăila, Buzău, Tulcea, Călăraşi, Ialomița, Giurgiu, Prahova şi Ilfov. Jandarmii sunt prezenți în peste 50 de filtre rutiere împreună cu polițişti rutieri și au acționat pentru deszăpezirea unor zone importante pentru intervenția de urgență (spitale, heliportul Smurd Constanța etc).

Reamintim că  în ultimele 72 ore, peste 4500 de jandarmi au acționat la nivel national, atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte pentru limitarea efectelor ninsorii abundente.

De asemenea, ca urmare a înrăutățirii condițiilor  meteorologice, Jandarmeria Română a dispus și intensificarea la nivel național a măsurile specifice  ce vor fi luate în zonele montane greu acccesebile, în stațiunile turistice și pe traseele montane, manifestând o atenție sporită asupra zonelor cunoscute ca prezentând riscuri pentru siguranța turiștilor.

În această perioadă, peste 250 de jandarmi din cadrul a 70 de posturi montane sunt la datorie zilnic, la nivel național, pentru a acorda sprijin persoanelor aflate în dificultate sau pentru a acționa în orice situație ce necesită o intervenție rapidă de salvare evacuare.

Jandarmeria recomandă tuturor cetățenilor să respecte indicațiile forțelor de ordine, precum şi recomandările autorităților locale.