feb. 282019
 

Jandarmii montani vă invită la evenimentul intitulat ”Centenarul și Muntele”, ce va avea loc în cadrul festivalului internațional de cultură și educație montană, ”Alpin Film Festival”, și care urmează să se desfășoare sâmbătă, 2 martie a.c., la centrul Cultural ”Aurel Stroe” din Bușteni.

Sâmbătă, în cadrul Galei Alpinismului Românesc, va avea loc proiecția filmului documentar ”Pentru eroii care ne-au lăsat o țară”, în regia lui Dan Burlac, realizat în semn de omagiu și aducere aminte a eroilor români care s-au sacrificat pe crestele Munților Carpați, în Primul Război Mondial.

În cadrul galei va lua cuvântul, în calitate de invitat, jandarmul Thomas Dupin, din cadrul Jandarmeriei Montane Franceze – Peloton de Gendarmerie de Haute Montagne Chamonix, care va expune publicului o parte dintre provocările întâmpinate cu ocazia abordării montane a celui mai înalt vârf din Alpi și din Europa de Vest, Mont Blanc. De asemenea, cu ocazia evenimentului vor fi organizate ateliere de prezentare a tehnicii din dotarea jandarmilor montani, dar și exerciții demonstrative de către instructorii din cadrul Centrului Montan Sinaia.