dec. 242019
 

În perioada minivacanței prilejuită de sărbătorile de iarnă, Jandarmeria Română va suplimenta efectivele prezente în stradă și va participa la măsurile dispuse la nivelul MAI pentru asigurarea unui climat de ordine, siguranță și liniște publică, la nivel național. Jandarmii vor fi prezenți în zonele unde se vor organiza evenimente cultural – artistice, precum și în piețe, târguri de Crăciun, centre comerciale, gări sau în zonele unde vor exista aglomerări de persoane.

Astfel, peste 3800 de jandarmi vor acționa zilnic pentru evitarea producerii unor evenimente nedorite și pentru rezolvarea oricăror situații care aduc atingere liniștii publice și siguranței persoanei.

De asemenea, jandarmii montani din cele 70 de posturi de pe întreg teritoriul național, se vor afla permanent pe traseele şi în stațiunile turistice, echipați și pregătiți să intervină pentru salvarea persoanelor aflate în dificultate, dar şi în cazul constatării unor abateri de la normele legale .

 

Un obiectiv imediat al jandarmilor aflați în stradă în această perioadă este  monitorizarea respectării legislaţiei referitoare la regimul materialelor pirotehnice. Vor fi desfăşurate acţiuni pentru atragerea atenției asupra pericolelor la care se expun cei care utilizează neautorizat petarde sau orice alte materiale pirotehnice.

Reamintim că deținerea, comercializarea și folosirea neautorizată a oricăror astfel de materiale este interzisă.

De de la începutul lunii decembrie până în prezent, jandarmii au constatat 44 de infracțiuni pentru operațiuni sau comercializarea fără drept de articole pirotehnice, fiind confiscate peste 20.000 de materiale pirotehnice.              

 

Pentru desfășurarea în condiții de siguranță a evenimentelor, Jandarmeria Română recomandă cetățenilor următoarele:

  • să evite implicarea în activități sau în acțiuni de natură să tulbure buna desfășurare a evenimentelor;
  • în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială, să solicite sprijinul jandarmilor, prin sistemul unic de urgenţă „112”;
  • părinţii sunt rugaţi să supravegheze cu atenţie sporită copiii;
  • persoanele care vor alege să își petreacă timpul în stațiunile turistice montane, să se informeze asupra stării vremii, itinerariului, a condiţiilor climatice locale, starea de funcţionare a mijloacelor de transport pe cablu – acolo unde acestea există;
  • turiștii să aleagă doar traseele montane deschise pe timp de iarnă.

 

Jandarmeria Română vă urează tuturor ”La mulți ani” și sărbători fericite!