ian. 152020
 

În perioada 10 – 23 ianuarie  a.c., școlile de subofițeri ale Jandarmeriei Române organizează concursul pentru ocuparea celor 360 de locuri disponibile.

Anul acesta, 1064 de candidați au optat pentru  Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi ”Petru Rareș” Fălticeni, în timp ce, 1145 au ales Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi ”Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani.

Concursul a început săptămâna trecută, cu probele eliminatorii, examinarea medicală și verificarea aptitudinilor fizice, etapă care va fi finalizată vineri, 17 ianuarie a.c.

Candidații care au vor fi declarați ”Admis” la aceste probe eliminatorii, urmează să susțină  proba de verificare a cunoștințelor, în data de 19.01.2020.

Le urăm succes tuturor candidaților!

 

Informații suplimentare:

 

Stagiul de pregătire se va desfășura în perioada februarie – decembrie 2020, timp în care elevii jandarmi vor beneficia de cazare și masă în cadrul instituțiilor de învățământ postliceale ale Jandarmeriei Române, precum și de celelalte facilități ale acestora (baze sportive, săli internet, etc.).

Standardele de pregătire profesională vor asigura pregătirea absolvenților în domeniile: prevenirea și combaterea faptelor antisociale, asigurarea și menținerea ordinii și siguranței publice, paza obiectivelor, transporturilor și persoanelor, realizarea intervențiilor specifice Jandarmeriei Române și instruirea specifică stării de urgență.

 

La finalul perioadei de studiu, în urma promovării examenelor de absolvire, viitorii subofițeri vor fi repartizați pentru desfășurarea activității în unitățile Jandarmeriei Române, sau, după caz, în cele ale Inspectoratului General de Aviație al Ministerului Afacerilor Interne și Serviciului de Informații Externe.

 

Pentru informații suplimentare, cei interesați pot accesa site-urile celor două școli militare: www.scoaladragasani.ro și www.jandarmeriafalticeni.ro.