ian. 162020
 

Colonelul Gabriel Oanță a fost învestit oficial în funcția de director adjunct al Departamentului de pregătire  în cadrul Comandamentului Întrunit pentru Tranziția Securității – Afganistan.

Principala misiune a colegului nostru este coordonarea tuturor activităților de pregătire, sprijin direct și consiliere a instituțiilor de securitate afgane pentru dezvoltarea capacității de acțiune și întărirea a statului de drept.

Activitatea în sprijinul  forțelor de securitate naționale afgane se desfășorară în conformitate cu cerințele și specificul acestora, iar colonelul Gabriel Oanță are experiența necesară, după trei misiuni în acest teatru de operații.

Astfel, Ministerul Afacerilor Interne va fi reprezentat la cel mai înalt nivel în cadrul Resolute Support Mission – Afghanistan, iar numirea unui jandarm român în acestă poziție reprezintă aprecierea profesionalismului dovedit de camarazii noștri în cele 12 misiuni executate până acum.

Îi urăm mult succes domnului colonel Gabriel Oanță, în cea mai onorantă poziție deținută de Jandarmeria Română! 

Informații suplimentare:

Comandamentul Întrunit pentru Tranziția Securității – Afganistan (CSTC-A) se axează pe sprijinirea Republicii Islamice Afganistan în dezvoltarea unor forțe de securitate sustenabile și eficiente, rolul esențial al Departamentului de pregătire fiind acela  de a coordona întreg procesul de instruire a forțelor de securitate internă afgane.

Misiunea este condusă de general-locotenent (USA) John E. DEEDRICK, iar Australia, Austria, Danemarca, Georgia, Germania, Lituania, Marea Britanie, Norvegia, Polonia, România, Spania, Statele Unite ale Americii, Suedia și Turcia contribuie cu personal la desfășurarea acesteia.

ZONA DE RESPONSABILITATE

CSTC-A funcționează pe întreg teritoriul Afganistanului și este responsabil pentru mai multe funcții esențiale și capabilități cheie. Acestea includ:

–    sustenabilitate: consolidarea obiectivelor realizate de către forțele de securitate afgane și asigurarea că acestea pot face față provocărilor;

–    transparență, responsabilitate și monitorizare: stabilirea condițiilor pentru creșterea încrederii cetățenilor într-un guvern responsabil și care răspunde nevoilor sale de securitate;

–    asigurarea conducerii de către civili a instituțiilor de securitate afgane: restabilirea încrederii într-un guvern care servește și protejează cetățenii săi;

–    planificare, programare bugetară și execuție pentru susținerea eficienței instituțiilor de securitate afgane.