iun. 162015
 

Povestea unui jandarm care şi-a făcut datoria: a salvat un băieţel în vârstă de aproximativ 2 ani și jumătate pe nume Rareș Ștefan Cherciu.

“Nu am făcut nimic special, doar mi-am făcut datoria” aşa îşi începe povestea plutonierul major Bruzan Petru din cadrul Inspectoratului Judeţean Hunedoara, care în urmă cu două zile a participat la o acţiune de căutare a unui minor dat dispărut în zona Staţiunii balneo Geoagiu-Băi.

După 12 ore de căutări şi  un efort colectiv al jandarmilor, pompierilor, poliţiştilor, micuţul Rareş Stefan a fost găsit de colegul nostru, Plutonierul major Bruzan Petru, în zona Pădurea cu Brazi.

Jandarmul l-a găsit pe micuţ în pădure, la aproximativ 3 kilometri depărtare de locul indicat iniţial de părinţii acestuia. La vederea jandarmului, micuţul Rareş Stefan a exclamat firesc “Mami!, Tati!”, a fost luat în braţe de colegul nostru, care l-a îmbrăcat cu haina sa pentru a-l încălzi şi l-a condus imediat la paramedicii care făceau parte din echipa de salvare-căutare pentru evaluarea stării de sănătate a micuţului.

Prezenţa de spirit, experienţa, dar şi rapiditatea cu care a acţionat Plutonierul major Bruzan Petru a adus un final fericit acestei întâmplări care se poate sfârşi tragic.

Protagonistul poveştii noastre, poate fi considerat un adevărat erou, deşi el spune cu modestie că şi-a făcut doar datoria. La fel ca Plutonierul major Bruzan Petru din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Hunedoara sunt şi alţi jandarmi ale căror întîmplări din timpul serviciului pot fi considerate adevărate fapte de eroism, de aceea am hotărât să vă prezentăm în fiecare săptămâna un fragment din viaţă desprins din misiunile zilnice la care participă jandarmii români, fie că sunt în ţară, peste hotare, în timpul serviciului sau acţionează în timpul liber pentru a-şi face datoria de buni cetăţeni.

Cine este Bruzan Petru?

Plutonierul major Bruzan Petru are 35 de ani, este căsătorit şi are doi copii. Este angajat în Jandarmeria Română din anul 2007, activând în cadrul Postului de Jandarmi Montan Costeşti, din cadrul Inspectoratului Judeţean Hunedoara.

Acţinea de salvare a micuţului Rareş Ştefan la care a participat nu este singulară.

De-a lungul timpului acesta a participat la sute de misiuni de salvare evacuare. În anul 2012, acesta a salvat o turistă rănită în zona munţilor Orăştie, iar în anul 2013, Plutonierul de jandarmi Bruzan Petru a participat cu succes la o misiune de salvare a unui grup de turişti olandezi tot în zona munţilor Orăştie. 

hunedoara 1 hunedoara 2 hunedoara 3 hunedoara 4 hunedoara 5