mart. 152019
 

700 de elevi ai școlilor militare de subofiței de jandarmi, emoţionaţi pentru prima lor ceremonie militară, au depus jurământul de credinţă pentru România.

Ceremoniile s-au desfăşurat vineri, 15 martie a.c., în prezența părinţilor, prietenilor şi bunicilor, la Şcolile Militare de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” de la Fălticeni şi „Grigore Alexandru Ghica” de la Drăgăşani.

La fiecare dintre cele două instituţii de învăţământ militar, reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Interne, ai Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, precum și ai autorităților publice locale le-au transmis tinerilor, în luările lor de cuvânt, mult succes și determinare pentru a absolvi cu rezultate foarte bune toate cursurile și etapele de pregătire specifice.

Un stagiu complet de studiu durează 1 an, perioadă în care elevii acumulează cunoștințele de bază ale meseriei de jandarm, formându-se atât din punct de vedere teoretic, cât și practic, în cadrul perioadei de pregătire la unitățile operative.

La finalizarea studiilor, în urma promovării examenelor de absolvire, vor primi gradul de sergent-major și vor fi încadrați în unitățile Jandarmeriei Române, optând să își desfășoare activitatea în domeniul ordinii publice sau al pazei și protecției instituționale.

Le dorim mult succes tinerilor noștri colegi!

SERVICIUL COMUNICARE PUBLICĂ